2022-05-17 08:46:50• hírek • Szatmár.ro

Hétvégén tartják a Szamos Diákirodalmi Napokat

Május 21–22-én, szombaton és vasárnap a Szatmár Megyei Múzeum dísztermében (Szatmárnémeti, Vasile Lucaciu sétány 21. szám) kerül megrendezésre a Szamos Diákirodalmi Napok rendezvény – tájékoztatnak a szervezők.

Szombaton 10 órától a rendezvény megnyitóján Besenyődi Judit köszönti a résztvevőket, röviden beszámol a kör tevékenységéről, bemutatja a meghívottakat. Ezt követően a meghívott vendégek köszöntik a jelenlévőket.

A „papírlapok a szélben” című diákantológiát Gál Gyöngyi, a LiterArt Magyartanárok Egyesülete elnöke mutatja be. Besenyődi Judit: IllesztgetŐ című kötetét Lakatos Fleisz Katalin író, egyetemi oktató méltatja és beszélget a szerzővel.

A Szamos Diákirodalmi Kör tagjai versösszeállítást adnak elő az IllesztgetŐ című kötetből. Ezt követi az Aurel Popp Művészeti Líceum diákjainak a zenés előadása, majd az Aurel Popp Művészeti Líceum diákjainak a grafikáit bemutató tárlat Mitroi Tímea képzőművész, tanár mutatja be.

A Petőfi-emlékév kapcsán meghirdetett alkotóverseny eredményhirdetését követően diákok olvasnak fel saját írásaikból. Felolvasnak az Újvárad folyóirat köré tömörülő szerzők, az esemény beszélgetéssel zárul.

Vasárnap a Szatmár megyei Petőfi-emlékhelyeket — Szatmárnémeti, Szatmárudvari, Lázári, Nagypeleske, Sárközújlak, Nagykároly, Börvely, Szamoskóród, Erdőd — látogatják meg a résztvevők.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: